DRAAI-PUNT

Het spel van de kaars


Over Ons

Sebastiaan Vos is in 1992 begonnen met het ontwerpen van de producten van Draai-punt.
De ontwerpen vertolken het verhaal van de metafoor van de kaarsvlam. Als eerste werd een bewegende kandelaar gemaakt, die de naam Kantelaar kreeg. De Kantelaar was een groot succes.
Wat Sebastiaan waarnam was het lijnenspel dat ontstond tussen de Kantelaar en de objecten in zijn omgeving. De kaars brandt op en wordt lichter in gewicht. Het verlies van gewicht is hier de motor. Daarna werd duidelijk dat het korter worden van de kaars en de warmte  van de kaarsvlam ook motor kunnen zijn.

Met die drie functies van de brandende kaarsvlam was het idee voor het Drieluik geboren.

Het Drieluik

Zoals de film op deze pagina toont, bestaat het Drieluik uit ontwerpen die de functies van de brandende kaars verbeelden. Gewicht, licht en warme lucht, zetten ieder op een eigen wijze het spel in gang.

Elk ontwerp staat op zichzelf en krijgt een eigen plaats in de ruimte. Deze drie ontwerpen zijn onafhankelijk en hoeven niet als Drieluik naast elkaar te staan. Echter, door een opstelling van Kantelaar, Luxus en Moa samen, ontstaat wèl een verrassend inzicht in wat een vlam kan doen.

Producent Warner Schuring

Sinds 1994 maakt en verkoopt Warner Schuring de producten van Sebastiaan. Voor meer informatie en vragen over prijzen en leveringen kunt u contact opnemen met Warner.